Cure-a-Phobia

på Manifest on Tour

9 februari, 2017
18:00
David Bagares Gata 15, Stockholm
Nalen Klubb
Cure-a-Phobia

Manifest On Tour har under hösten 2016 besökt åtta städer från Malmö i söder till Luleå i norr. Turnén mynnar ut i ett samlat nationellt showcase där några av de akter som deltagit under hösten framträder. 

MANIFEST ON TOUR – NATIONELLT SHOWCASE 2017
*** 9 februari 2017
*** Nalen Klubb, Stockholm.
*** Fri entré hela kvällen!
*** 18 år

På scen:
ÁNA
BEAUTYTOWN
CURE-A-PHOBIA
DEEREST
EMMA LINDSTRÖM
JOHN ASH TRIPS
JOMOUNT
RUSTY LABEL CREW
WY

CURE-A-PHOBIA
Malmöbandet Cure-a-Phobia spelar nyfiken, egensinnig och genreöverskridande musik i gränslandet mellan pop, jazz, kabaré och folkmusik. Låtarna innehåller både akustiska och elektroniska element och är ofta både lekfulla och vemodiga. Musikerna följer inga skrivna regler och måsten om taktart eller melodi och ger sig inte sällan hän för allehanda infall och påhitt.
Den udda sättningen bidrar också till musikens säregna sound och riktning. Sång och klockspel – Jenny Nilsson (Lur, SaliBambra, WYM), piano, dragspel och sång – Fanny Gunnarsson (FGQ, Nils Landgren band, Sisters of invention), viola/såg – Elina Nygren (Vindla String Quartet, Who’s Your Mama) och elbas – Anne Marte Eggen (We Float, Ljom).
Bandet är aktuellt i en konsertserie i samarbete med det kinesiska kulturcentret TCG Nordica och Hyllie Park fhsk. Dessutom är de i full gång att skriva ny musik. Album nummer tre planeras att släppas under 2018.
2016 genomförde Cure-a-Phobia ett konstnärligt samarbete med bildkonstnären Sara Gunnarsson och Meta Projects som resulterade i en gemensam Europaturné. Nytt för året var bandets elbasist Anne Marte Eggen (NO) som ersatte basklarinettisten Daniel Hanson Cederskär som hade gått och köpt sig en ostaffär.
Lyssna: https://youtu.be/7W3igIe9hqo
Hemsida: http://www.Cure-a-Phobia.se/

Bland de band och artister som deltar i Manifest on Tours nationella showcase får en akt möjlighet att dagen efter öppna Manifestgalan på Nalen i Stockholm och spela live inför Sveriges samlade oberoende musikbransch. Manifestgalan är musikgalan som uteslutande premierar musiker och artister på oberoende skivbolag.

Manifest on Tour är en turnérande musikbranschworkshop för band, artister, låtskrivare och musikföretagare som vill ta nästa steg i sin karriär.
Läs mer här: https://www.facebook.com/manifestontour/

Som initiativtagare till Manifest on Tour står Svenska Oberoende Musikproducenter och Sensus studieförbund. Manifest on Tour genomförs i ett samarbete med Musikerförbundet, Föreningen Svenska Tonsättare, Riksförbundet Svensk Jazz, Riksförbundet för Folkmusik och Dans, Export Music Sweden, Musikcentrum Syd, Musikcentrum Väst och Musikcentrum Öst och stöds av Auddly och Musiksverige, den svenska musikbranschens paraplyorganisation.

';