Samlaren

på Mazettihuset

13 september, 2017
10:30
Mazettihuset
Barnkulturenheten
Samlaren

SAMLAREN har fått en inbjudan till en konsert där hen ska framföra ”livets ljud” men hur låter egentligen det? Samlaren är på jakt med sin plinekplonkapparat som samlar in och spelar upp alla ljud och oljud. Men Samlaren kan inte hitta det där ljudet och konserten närmar sig, kanske kan publiken hjälpa till…

Ett interaktivt scenkonstverk som bygger på liveoopingteknik och bjuder in publiken att delta i den kreativa processen och att tillsammans skapa ett helt nytt ljudverk.

SAMLAREN

Samlaren är en figur som älskar ljud och oljud, ord på olika språk, rytmer och melodier – hen samlar på allt vad hen kan komma över och fångar dem i sin “plinkeklonkapparat”.

Samlaren är på jakt efter “livets ljud”, som hen ska framföra på en konsert som närmar sig, men kan inte hitta det. Hen spelar in så många ljud som det bara går; prasslande påsar och skramlande nycklar. Samlaren blir entusiastisk och euforisk, nu är hen “livets ljud” på spåret!

Men när Samlaren lyssnar på inspelningen i apparaten, blir hen besviken; det är ju bara olika ljud, inte alls lika vackert, sorgligt, tråkigt och underbart som livet. Samlaren tappar hoppet, det är kört, finns inte en chans att hinna… konserten börjar ju alldeles strax! Hen ger upp, vill glömma plinkeplonkapparaten och alla ljuden.

Men plötsligt hör Samlaren ett intressant ljud från publiken och vaknar till; hen ger sig ut bland publiken för att spela in ljudet. Det kommer fler ljud; prat, viskningar, stampningar och visslingar – allt samlas upp av Plinkeplonkapparaten. När Samlaren spelar upp ljuden blir det en fantastisk konsert fylld av konstiga, roliga, arga och lyckliga ljud och oljud; precis som livet!

MEDVERKANDE

Jenny Nilsson, medverkande, musik & kostym

Vanja Hamidi Isacson, text & idé