Projekt

Mina Projekt

J.O.W.O

Jennys soloprojekt Jenny Nilsson One Woman Orchestra är udda, finurlig och fascinerande livelooping i ett litet och annorlunda format. Jenny skapar låtar och ljudlandskap med hjälp av loopar, röst och diverse små och stora plinkeplonk-instrument.

Lager på lager byggs, utvecklas och byter skepnad, klipps och klistras. Allt sker här och nu. Kanske öppnas ett litet fönster, så alla som vågar kan titta in i hennes alldeles egna kryp in.

BANDMEDLEMMAR
Jenny Nilsson – Sång, livelooping, diverse instrument och komposition

>> JennyNilsson.com <<

CURE-A-PHOBIA

Malmöbandet Cure-a-Phobia (SE/NO) spelar nyfiken, egensinnig och genreöverskridande musik i gränslandet mellan pop, jazz, kabaré och folkmusik. Låtarna innehåller både akustiska och elektroniska element och är ofta både lekfulla och vemodiga. Musikerna följer inga skrivna regler och måsten om taktart eller melodi och ger sig inte sällan hän för allehanda infall och påhitt.

Bandet är aktuellt med inspelningen av album nummer tre. Tidigare har bandet släpp “What’s kind about Mankind” (2014) och “Water” (2012), samt skapat och producerat dans- och musikföreställningen “Under the boat” (2012) tillsammans med danskompaniet Versus Operandi.

BANDMEDLEMMAR
Jenny Nilsson – Sång, klockspel och komposition
Fanny Gunnarsson – Piano, sång och dragspel
Elina Nygren – Viola och såg
Anne Marte Eggen – Elbas

>> Cure-a-Phobia.com <<

LUR

Lur är en spektakulär scenkonstgrupp baserad i Malmö, Köpenhamn och Berlin.
Hemmabyggda och udda instrument, effekter och röster spelas in och loopas, live på scenen. Tillsammans med akrobatik, spoken word och liveprojektioner skapar Lur en helt unik scenisk ritual.

Lurs koncept har utvecklats och framförts i olika former i över tio år, från Malmö till New York till Havanna till Berlin.

Gruppen är aktuell med scenkonstverket ”Distorting Patterns”, som har premiär i Malmö februari 2018

BANDMEDLEMMAR
Mika Forsling – Livelooping
Jenny Nilsson – Livelooping
Erik Rask – Livelooping
Kajsa Bohlin – Spoken word och akrobatik
Olof Werngren – Visuals

>> LurLurLur.com <<

SALIBAMBRA

SaliBambra beskrivs lättast som ett demokratiskt musikerkollektiv där samtliga medlemmar agerar instrumentalister, arrangörer och låtskrivare. Passionen ligger huvudsakligen i att spela live, där de alltid hittar ny inspiration både i varandra och i mötet med publiken.
Bandet släppte precis sitt andra album ”Sånt som händer när vi lever”, med releasekonsert på Jazz i Malmö på Victoriateater 22 november 2017

BANDMEDLEMMAR
Mirjam Ekespong – Sång
Jenny Nilsson – Sång
Rasmus Nyvall – Saxofon och klarinett
Nana Pi Aabo Larsen – Saxofon
John Venkiah – Piano
Cristoffer Csanady – Kontrabas
Jimmie Emmoth – Trummor

>> SaliBambra.com <<

WHO’S YOUR MAMA

Om Who’s Your Mama vore en maträtt skulle grundingredienserna vara ”It don’t mean a Thing”, ”Sunny side of the Street,” ”Swing it Magistern” och andra jazz evergreens. Dessa steks mycket traditionellt i fyrtakt och sväng men ovanpå hälls en mustig och länge sjuden sås av små nypor Django Reinhardt, Lindyhop och Ella Fitzgerald samt en och annan skopa, steppskor, Monica Zetterlund, jordenruntresor, stenkakor, äppelknyckarbyxor och rapsfält. Det hela doftar inbjudande och lite nyskapande. Man får lust att dansa! Smaken är bekant men ändå ny och allt serveras på ett fat av trummor, bas, gitarr, saxofon, sång och viola. Man kan inte låta bli att ta en tugga till. Och en till. Och undra vad som kommer till efterrätt?

BANDMEDLEMMAR
Jenny Nilsson -Sång
Ida Karlsson – Saxofon och klarinett
Charlotta Andersson – Gitarr
Stina Andersdotter – Bas
Emma Lönnestål – Trummor
Elina Nygren – Viola

>> WhosYourMama.se <<

SAMLAREN

En interaktiv barnföreställning som bygger på liveloopingteknik och bjuder in publiken att delta i den kreativa processen av att skapa ett helt nytt musikaliskt verk. Samlaren är en enpersonsföreställning där Jenny spelar en figur som älskar ljud och oljud, ord på olika språk, rytmer och melodier.

SAMLAREN har fått en inbjudan till en konsert där hen ska framföra ”livets ljud”, men hur låter egentligen det? Samlaren är på jakt med sin plinekplonkapparat som samlar in och spelar upp alla ljud och oljud. Men Samlaren kan inte hitta det där ljudet och konserten närmar sig, kanske kan publiken hjälpa till…

Föreställningen hade premiär på Malmö Live 6 maj 2017 samt turné i Malmös parker med Sommarscen Malmö. Under hösten spelades föreställningen på Mazettihuset genom Barnkulturenheten samt på Barnens Scen i Malmö Folkets Park.

Jenny Nilsson, medverkande, musik, kostym & illustration
Vanja Hamidi Isacson, text, idé & regi

TROTTOARER – Teater JaLaDa

Trottoarer är en berättelse om gatubarnen i spåren av den arabiska våren. Historien är fritt baserad på intervjuer med gatubarn i Tunisien, Egypten och Sverige. Nyskriven sång och musik liveloopas under föreställningen och bildar ett ljudlandskap som tar oss med till de olika platserna i berättelsen.
Svenska, arabiska, engelska och franska blandas i föreställningen som är Teater JaLaDa´s första internationella produktion.

Manus & regi: Rayam Al Jazairi
Medverkande: Alexander Abdallah, Hassan Hadi, Jenny Nilsson och Alaá Rashid
Musik & livelooping:  Jenny Nilsson
Dramaturg: Vera Näsström
Scenografi: Maria Ekelund
Snickare: Emil Askenberger
Kostym: Ellen Magnusson
Ljusdesign och teknik: Magnus Grenstedt och Maria Ekelund
Producent: Mai Diab och Hanna Olsson
Illustration: Maya Jönsson

TYST – Teater JaLaDa

Genom sång, ljud och musik möter vi Nader och hans berättelse inifrån. Svenska och arabiska blandas i föreställningen som kan förstås både av flerspråkiga och enspråkiga.

ManusVanja Hamidi Isacson | Regi: Rayam Al Jazairi | Regiassistent: Azin Ericsson
Medverkande: Alaá Rashid och Jenny Nilsson
Rum och kostym: Evelina Johansson och Maria Ekelund
Ljudbild och kompositionJenny Nilsson | Ljudkonsult /استشارة الصوت Markus Nilsson
Översättningar: Mohamed Hamidi, Alaá Rashid och Rayam Al Jazairi | Producent: Hanna Olsson
Grafisk design: Maya Jönsson | Film och foto: Iyad Eid

Share: