Sångerska

Kompositör, Liveloopare & Designer

Foto: Joel Andersson

Jenny Nilsson är en uttrycksfull och gränsöverskridande sångerska och kompositör. Med en genremässig bredd rör hon sig lekfullt mellan jazz, pop och folk, akustiskt och elektroniskt, allvarsamt och lättsamt. Hon är aktuell med sitt soloprojekt där hon skapar och producerar låtar och ljudlandskap med hjälp av livelooping. Andra projekt är det experimentella folkpopbandet Cure-a-Phobia (SE/NO), det multikonstnärlig scenshowkollektivet Lur (SE/DK/DE). Jennys inspirationsbank är stor och spräcklig och samlad från många håll och kanter, till exempel från balkan, tango, pop och soul.

Musiken håller sig sällan till en specifik tonart eller taktart men är ändå rytmisk och på något sätt logisk. Lekfulla melodier, melankoliska ackord och oväntade vändningar. Texterna kan vara antingen djupa, komiska, triviala, ifrågasättande eller rörande, men ambitionen är att de ska kunna tolkas på åhörarens personliga vis. Dock finns det ofta ett underliggande, dolt budskap.

Jenny har utbildat sig inom jazz och improvisation, men har även en bakgrund inom musikal, teater och dans, vilket gör hennes uttryck starkt och unikt.

Utöver scenkonst håller Jenny även på med design i olika former vilket du kan läsa mer om under design.

 

Share: