Om

Jenny Nilsson

Foto: Joel Andersson

Jenny Nilsson är en gränsöverskridande sångerska, visuell artist, ljudkonstnär, kompositör och liveloopingartist. Hon rör sig lekfullt mellan jazz, pop och folk, akustiskt och elektroniskt, allvarsamt och lättsamt. Hon skapar musik och ljudlandskap med hjälp av röst, loopar, samplingar och effekter. Musiken är ofta lekfull och melankolisk på en och samma gång.

Jenny Nilsson One Woman Orchestra är Jennys soloprojekt, där hon ensam på scenen skapar låtar och soundscapes med hjälp livelooping. Läs mer

Jenny är en visuell artist som ständigt utmanar och tänjer på sina och publikens gränser. Hon har en bakgrund inom dans, teater, gymnastik och design vilket hon ofta binder samman i olika projekt.

Hon skriver musik till olika scenkonstprojekt där hon oftast både framför musiken live och är en del av ensemblen. Läs mer

Jenny är medlem i det experimentella folkpopbandet Cure-a-Phobia (SE/NO) och det multikonstnärlig scenshowkollektivet Lur (SE/DK/DE).

Hon har utbildat sig inom jazz, improvisation, musikproduktion, dans, teater och design.

Aktuellt

Debutalbum

Jenny är mitt i processen med att skapa sitt allra första soloalbum. Albumet kommer att handla om hennes egna erfarenheter av psykiskt ohälsa, utmattningssyndrom och depression och spelas in och produceras av henne själv.

Free Movement On Board

Under sommaren 2021 kommer Jenny att medverka i ännu en Spinning Compass-produktion, nycirkusföreställning “Free movement On Board” på Cirkusskeppet Johanne.

Share: