Lager på lager byggs, utvecklas och byter skepnad, klipps och klistras. Allt sker här och nu. Kanske öppnas ett litet fönster, så alla som vågar kan titta in i hennes alldeles egna kryp in.
Jenny Nilsson: Sång, livelooping, diverse instrument och komposition
>> JennyNilsson.com <<
Malmöbandet Cure-a-Phobia (SE/NO) spelar nyfiken, egensinnig och genreöverskridande musik i gränslandet mellan pop, jazz, kabaré och folkmusik. Låtarna innehåller både akustiska och elektroniska element och är ofta både lekfulla och vemodiga. Musikerna följer inga skrivna regler och måsten om taktart eller melodi och ger sig inte sällan hän för allehanda infall och påhitt.
Bandet är aktuellt med sitt tredje album ”Regeneration” (2019). Tidigare har bandet släpp “What’s kind about Mankind” (2014) och “Water” (2012), samt skapat och producerat dans- och musikföreställningen “Under the boat” (2012) tillsammans med danskompaniet Versus Operandi.
Jenny Nilsson: Sång, klockspel och komposition
Fanny Gunnarsson: Piano, sång och dragspel
Elina Nygren: Viola och såg
Anne Marte Eggen: Elbas
>> Cure-a-Phobia.com <<
Lurs koncept har utvecklats och framförts i olika former i över tio år, från Malmö till New York till Havanna till Berlin.
Gruppen är aktuell med scenkonstverket ”Distorting Patterns”, som hade premiär i Malmö februari 2018
Mika Forsling: Livelooping
Jenny Nilsson: Livelooping
Erik Rask: Livelooping
Kajsa Bohlin: Spoken word och akrobatik
Olof Werngren: Visuals
>> LurLurLur.com <<
Jenny Nilsson: Musiker & Kompositör
Andrea Hilario: Akrobat
Johannes Starke: Jonglör
Matthew Horton: Akrobat
Rebecca Seward: Akrobat
>> Nycirkus på Nordisk Vand <<
Mirjam Ekespong: Sång
Jenny Nilsson: Sång
Rasmus Nyvall: Saxofon och klarinett
Nana Pi Aabo Larsen: Saxofon
John Venkiah: Piano
Cristoffer Csanady: Kontrabas
Jimmie Emmoth: Trummor
En interaktiv barnföreställning som bygger på liveloopingteknik och bjuder in publiken att delta i den kreativa processen av att skapa ett helt nytt musikaliskt verk. Samlaren är en enpersonsföreställning där Jenny spelar en figur som älskar ljud och oljud, ord på olika språk, rytmer och melodier.
SAMLAREN har fått en inbjudan till en konsert där hen ska framföra ”livets ljud”, men hur låter egentligen det? Samlaren är på jakt med sin plinekplonkapparat som samlar in och spelar upp alla ljud och oljud. Men Samlaren kan inte hitta det där ljudet och konserten närmar sig, kanske kan publiken hjälpa till…
Jenny Nilsson: medverkande, musik, kostym & illustration
Vanja Hamidi Isacson: text, idé & regi
Trottoarer är en berättelse om gatubarnen i spåren av den arabiska våren. Historien är fritt baserad på intervjuer med gatubarn i Tunisien, Egypten och Sverige. Nyskriven sång och musik liveloopas under föreställningen och bildar ett ljudlandskap som tar oss med till de olika platserna i berättelsen.
Svenska, arabiska, engelska och franska blandas i föreställningen som är Teater JaLaDa’s första internationella produktion. >> JaLaDa.se <<
Manus & regi: Rayam Al Jazairi, Dramaturg: Vera Näsström, Medverkande: Alexander Abdallah, Hassan Hadi, Jenny Nilsson och Alaá Rashid, Musik & livelooping: Jenny Nilsson, Scenografi: Maria Ekelund, Snickare: Emil Askenberger, Kostym: Ellen Magnusson, Ljusdesign och teknik: Magnus Grenstedt och Maria Ekelund, Producent: Mai Diab och Hanna Olsson
Genom sång, ljud och musik möter vi Nader och hans berättelse inifrån. Svenska och arabiska blandas i föreställningen som kan förstås både av flerspråkiga och enspråkiga. Målgrupp: 3- 5år
Manus: Vanja Hamidi Isacson
Regi: Rayam Al Jazairi
Regiassistent: Azin Ericsson
Medverkande: Alaá Rashid och Jenny Nilsson
Rum och kostym: Evelina Johansson och Maria Ekelund
Ljudbild och komposition: Jenny Nilsson
Ljudkonsult: Markus Nilsson
Översättningar: Mohamed Hamidi, Alaá Rashid och Rayam Al Jazairi
Producent: Hanna Olsson
Grafisk design: Maya Jönsson
Film och foto: Iyad Eid
>> JaLaDa.se <<