Projekt

Mina Projekt

Grenen Vi Sitter På (2020)

En samtida cirkusföreställning där isoleringens mentala konsekvenser testas mot kollektivets solidaritet. En föreställning med nykomponerad musik och innovativ cirkus. En hyllning till både den egna fantasin och den gemensamma organiseringen som krävs för att få ett hem eller ett samhälle att fungera.
Vi vill undersöka frågor kring ensamhet, solidaritet, fantasi, civilkurage, egoism och medmänsklighet. Med cirkus och musik kommer vi ta med publiken in i det lilla och på vindlande gångar ut i det stora.
Premiär 7/11
Cirkusartister: Josefin Karlsson, Andrea Hilario, Johannes Starke, Mikkel Hobitz
Musik och ljudbilder: Jenny Nilsson
Registöd: Rebecca Tiger
Ljusdesign och teknik: Casper Wijlhuizen
Producent: Hanna Hedvall
Grafik: Alaya Vindelman
Med stöd av: Kulturrådet, Region Skåne, Malmö Kulturstöd, Sparbankstiftelsen Skåne och ABF MalmöJ.O.W.O

Jennys soloprojekt Jenny Nilsson One Woman Orchestra är udda, finurlig och fascinerande livelooping i ett litet och annorlunda format. Jenny skapar låtar och ljudlandskap med hjälp av loopar, röst och diverse små och stora plinkeplonk-instrument.

Lager på lager byggs, utvecklas och byter skepnad, klipps och klistras. Allt sker här och nu. Kanske öppnas ett litet fönster, så alla som vågar kan titta in i hennes alldeles egna kryp in.

Jenny Nilsson: Sång, livelooping, diverse instrument och komposition

>> JennyNilsson.com <<CURE-A-PHOBIA

Malmöbandet Cure-a-Phobia (SE/NO) spelar nyfiken, egensinnig och genreöverskridande musik i gränslandet mellan pop, jazz, kabaré och folkmusik. Låtarna innehåller både akustiska och elektroniska element och är ofta både lekfulla och vemodiga. Musikerna följer inga skrivna regler och måsten om taktart eller melodi och ger sig inte sällan hän för allehanda infall och påhitt.

Bandet är aktuellt med sitt tredje album ”Regeneration” (2019). Tidigare har bandet släpp “What’s kind about Mankind” (2014) och “Water” (2012), samt skapat och producerat dans- och musikföreställningen “Under the boat” (2012) tillsammans med danskompaniet Versus Operandi.

Jenny Nilsson: Sång, klockspel och komposition
Fanny Gunnarsson: Piano, sång och dragspel
Elina Nygren: Viola och såg
Anne Marte Eggen: Elbas

>> Cure-a-Phobia.com <<LUR

Lur är en spektakulär scenkonstgrupp baserad i Malmö, Köpenhamn och Berlin.
Hemmabyggda och udda instrument, effekter och röster spelas in och loopas, live på scenen. Tillsammans med akrobatik, spoken word och liveprojektioner skapar Lur en helt unik scenisk ritual.

Lurs koncept har utvecklats och framförts i olika former i över tio år, från Malmö till New York till Havanna till Berlin.

Gruppen är aktuell med scenkonstverket ”Distorting Patterns”, som hade premiär i Malmö februari 2018

Mika Forsling: Livelooping
Jenny Nilsson: Livelooping
Erik Rask: Livelooping
Kajsa Bohlin: Spoken word och akrobatik
Olof Werngren: Visuals

>> LurLurLur.com <<

NYCIRKUS PÅ NORDISK VAND (2019)

Nycirkus på Nordisk Vand är en gränsöverskridande nycirkusföreställning som utspelar sig ombord på det stolta skeppet Johanne. På det 18 meter långa skeppet skapar artisterna en poetisk och vacker föreställning med livemusik av elektronikaartisten Jenny Nilsson. Från kajen får publiken uppleva djärva artister som bjuder på lindans, jonglering i motvind och våghalsig akrobatik högt upp i masterna.

Jenny Nilsson: Musiker & Kompositör
Andrea Hilario: Akrobat
Johannes Starke: Jonglör
Matthew Horton: Akrobat
Rebecca Seward: Akrobat

>> Nycirkus på Nordisk Vand <<


SALIBAMBRA

SaliBambra beskrivs lättast som ett demokratiskt musikerkollektiv där samtliga medlemmar agerar instrumentalister, arrangörer och låtskrivare. Passionen ligger huvudsakligen i att spela live, där de alltid hittar ny inspiration både i varandra och i mötet med publiken.
Bandet har släppt två album, ”Sånt som händer när vi lever” (2017) och ”Salvation” (2013)

Mirjam Ekespong: Sång
Jenny Nilsson: Sång
Rasmus Nyvall: Saxofon och klarinett
Nana Pi Aabo Larsen: Saxofon
John Venkiah: Piano
Cristoffer Csanady: Kontrabas
Jimmie Emmoth: Trummor

 

SAMLAREN (2017)

En interaktiv barnföreställning som bygger på liveloopingteknik och bjuder in publiken att delta i den kreativa processen av att skapa ett helt nytt musikaliskt verk. Samlaren är en enpersonsföreställning där Jenny spelar en figur som älskar ljud och oljud, ord på olika språk, rytmer och melodier.

SAMLAREN har fått en inbjudan till en konsert där hen ska framföra ”livets ljud”, men hur låter egentligen det? Samlaren är på jakt med sin plinekplonkapparat som samlar in och spelar upp alla ljud och oljud. Men Samlaren kan inte hitta det där ljudet och konserten närmar sig, kanske kan publiken hjälpa till…

Jenny Nilsson: medverkande, musik, kostym & illustration
Vanja Hamidi Isacson: text, idé & regi

 

TROTTOARER (2016)

Trottoarer är en berättelse om gatubarnen i spåren av den arabiska våren. Historien är fritt baserad på intervjuer med gatubarn i Tunisien, Egypten och Sverige. Nyskriven sång och musik liveloopas under föreställningen och bildar ett ljudlandskap som tar oss med till de olika platserna i berättelsen.
Svenska, arabiska, engelska och franska blandas i föreställningen som är Teater JaLaDa’s första internationella produktion. >> JaLaDa.se <<

Manus & regi: Rayam Al Jazairi, Dramaturg: Vera Näsström, Medverkande: Alexander Abdallah, Hassan Hadi, Jenny Nilsson och Alaá Rashid, Musik & livelooping:  Jenny Nilsson, Scenografi: Maria Ekelund, Snickare: Emil Askenberger, Kostym: Ellen Magnusson, Ljusdesign och teknik: Magnus Grenstedt och Maria Ekelund, Producent: Mai Diab och Hanna Olsson

 


TYST (2014)

Genom sång, ljud och musik möter vi Nader och hans berättelse inifrån. Svenska och arabiska blandas i föreställningen som kan förstås både av flerspråkiga och enspråkiga.  Målgrupp: 3- 5år

ManusVanja Hamidi Isacson
Regi: Rayam Al Jazairi
Regiassistent: Azin Ericsson
Medverkande: Alaá Rashid och Jenny Nilsson
Rum och kostym: Evelina Johansson och Maria Ekelund
Ljudbild och kompositionJenny Nilsson
Ljudkonsult: Markus Nilsson
Översättningar: Mohamed Hamidi, Alaá Rashid och Rayam Al Jazairi
Producent: Hanna Olsson
Grafisk design: Maya Jönsson
Film och foto: Iyad Eid

>> JaLaDa.se <<

 

 

Share: