Collabs

Collaborations

Foto: Cosmin Cirstea

Free Movement On Board (2021)

Video by Jonas Persson

Free movement on board tar publiken med på en musikalisk, humoristisk och visuell föreställning i rörelsens värld. En show om rörelsefrihet, att falla ofrivilligt, resa sig igen och att att passa på att leva medans man kan! Att tillåta lusten att ta över och att våga förlora sig i något, samtidigt som det är skört. Publiken bjuds på cirkusakter såsom medryckande jonglering, hisnande luftakrobatik och makalös lindans ackompanjerat av förförande livemusik. En poetisk föreställning där vi låter komiken brista igenom med lekfulla galenskaper. 

Medverkande artister 2021

Musikern Jenny Nilsson och cirkusartisterna Rebecca Seward, Mari Vincentz, Johannes Starke, Andrea Hilario.

Föreställningen utspelar sig på Cirkus Skeppet Johanne och på kajen mellan publiken och skeppet.

>> Läs mer om Free Movement on Board<<

Grenen Vi Sitter På (2020)

En samtida cirkusföreställning där isoleringens mentala konsekvenser testas mot kollektivets solidaritet. En föreställning med nykomponerad musik och innovativ cirkus. En hyllning till både den egna fantasin och den gemensamma organiseringen som krävs för att få ett hem eller ett samhälle att fungera. Vi vill undersöka frågor kring ensamhet, solidaritet, fantasi, civilkurage, egoism och medmänsklighet. Med cirkus och musik kommer vi ta med publiken in i det lilla och på vindlande gångar ut i det stora.
Cirkusartister: Josefin Karlsson, Andrea Hilario, Johannes Starke, Mikkel Hobitz
Musik och ljudbilder: Jenny Nilsson | Ljusdesign och teknik: Casper Wijlhuizen
Registöd: Rebecca Tiger | Producent: Hanna Hedvall
Grafik: Alaya Vindelman

>> Läs mer om Grenen Vi Sitter På<<

Cure-a-Phobia, rädda men modiga (2020)

Jenny är rädd för dockor och har scenskräck. Anne Marte tycker att universum är jätteskrämmande och Elina är rädd för vatten. Andra är rädda för stora spindlar, öppna ytor eller att åka hiss. Vad händer i kroppen när man blir rädd? Kan en rädsla besegras och kan en rädsla vara bra? Välkommen till en musikföreställning för mellanstadieelever med känslotema.

De tre medlemmarna ur gruppen Cure-a-Phobia spelar nyfiken och egensinnig musik i gränslandet mellan pop, jazz, kabaré och folkmusik.

Jenny Nilsson: Sång, dragspel och klockspel
Elina Nygren: Viola och såg
Anne Marte Eggen: Elbas

>> Läs mer om Cure-a-Phobia, rädda men modiga <<

Nycirkus På Nordisk Vand (2019)

Nycirkus på Nordisk Vand är en gränsöverskridande nycirkusföreställning som utspelar sig ombord på det stolta skeppet Johanne. På det 18 meter långa skeppet skapar artisterna en poetisk och vacker föreställning med livemusik av elektronikaartisten Jenny Nilsson. Från kajen får publiken uppleva djärva artister som bjuder på lindans, jonglering i motvind och våghalsig akrobatik högt upp i masterna.
Jenny Nilsson: Musiker & Kompositör
Andrea Hilario: Akrobat
Johannes Starke: Jonglör
Matthew Horton: Akrobat
Rebecca Seward: Akrobat

>> Läs mer om Nycirkus på Nordisk Vand <<

Distorting Patterns (2018)

Lur är en spektakulär scenkonstgrupp baserad i Malmö, Köpenhamn och Berlin. Hemmabyggda och udda instrument, effekter och röster spelas in och loopas, live på scenen. Tillsammans med akrobatik, spoken word och liveprojektioner skapar Lur en helt unik scenisk ritual.
Lurs koncept har utvecklats och framförts i olika former i över tio år, från Malmö till New York till Havanna till Berlin.
Scenkonstverket ”Distorting Patterns” hade premiär i Malmö februari 2018
Mika Forsling: Livelooping
Jenny Nilsson: Livelooping
Erik Rask: Livelooping
Kajsa Bohlin: Spoken word och akrobatik
Olof Werngren: Visuals

>> Läs mer om Lur och Distorting Patterns <<

Samlaren (2017)

En interaktiv barnföreställning som bygger på liveloopingteknik och bjuder in publiken att delta i den kreativa processen av att skapa ett helt nytt musikaliskt verk. Samlaren är en enpersonsföreställning där Jenny spelar en figur som älskar ljud och oljud, ord på olika språk, rytmer och melodier.

SAMLAREN har fått en inbjudan till en konsert där hen ska framföra ”livets ljud”, men hur låter egentligen det? Samlaren är på jakt med sin plinekplonkapparat som samlar in och spelar upp alla ljud och oljud. Men Samlaren kan inte hitta det där ljudet och konserten närmar sig, kanske kan publiken hjälpa till…

Jenny Nilsson: medverkande, musik, kostym & illustration
Vanja Hamidi Isacson: text, idé & regi

Trottoarer (2016)

Trottoarer är en berättelse om gatubarnen i spåren av den arabiska våren. Historien är fritt baserad på intervjuer med gatubarn i Tunisien, Egypten och Sverige. Nyskriven sång och musik liveloopas under föreställningen och bildar ett ljudlandskap som tar oss med till de olika platserna i berättelsen.
Svenska, arabiska, engelska och franska blandas i föreställningen som är Teater JaLaDa’s första internationella produktion.

Manus & regi: Rayam Al Jazairi, Dramaturg: Vera Näsström, Medverkande: Alexander Abdallah, Hassan Hadi, Jenny Nilsson och Alaá Rashid, Musik & livelooping:  Jenny Nilsson, Scenografi: Maria Ekelund, Snickare: Emil Askenberger, Kostym: Ellen Magnusson, Ljusdesign och teknik: Magnus Grenstedt och Maria Ekelund, Producent: Mai Diab och Hanna Olsson

>> Läs mer om Trottoarer <<

Tyst (2014)

Genom sång, ljud och musik möter vi Nader och hans berättelse inifrån. Svenska och arabiska blandas i föreställningen som kan förstås både av flerspråkiga och enspråkiga.  Målgrupp: 3- 5år

Manus: Vanja Hamidi Isacson
Regi: Rayam Al Jazairi
Regiassistent: Azin Ericsson
Medverkande: Alaá Rashid och Jenny Nilsson
Rum och kostym: Evelina Johansson och Maria Ekelund
Ljudbild och komposition: Jenny Nilsson
Ljudkonsult: Markus Nilsson
Översättningar: Mohamed Hamidi, Alaá Rashid och Rayam Al Jazairi
Producent: Hanna Olsson
Grafisk design: Maya Jönsson
Film och foto: Iyad Eid

>> Läs mer om Tyst <<

Share: