SaliBambra

på Jazz i Malmö

22 november, 2017
19:00
Victoriateatern
Jazz i Malmö
SaliBambra

Releasekonserten för SaliBambras senaste album “Sånt som händer när vi lever”. All musik  är originalkompositioner skrivna och arrangerade av samtliga medlemmar i bandet och med text på svenska. Därtill ges ytterligare en dimension till konsertupplevelsen genom Oof Werngrens porträtteringar av verken som projiceras på backdrop.

SaliBambra består av Mirjam Ekespong, Jenny Nilsson – vokal, Rasmus Nyvall, Nana Pi Aabo Larsen – saxofoner, Cristoffer Csanady Lindblom – bas, Jimmie Emmoth – trummor, John Venkiah – piano och bildades i Malmö 2010.

 “Sånt som händer när vi lever” är en unik musikalisk gestaltning av livet- skapad med kärlek till lite av det som ryms däri av både glädje och sorg. Musiken, orden och känslorna som bildar helheten berör det till synes pretentiösa ämnet på ett mänskligt sätt och presenteras med förhoppningen att slå an en sträng hos lyssnaren om både dennes historia och framtid. Den oretuscherade skildringen av att vara människa är allmängiltig och relevant på alla sätt och lyssnaren får under hela sviten följa dynamiken som både förstärker och avdramatiserar de ämnen som berörs.